Strategie update 9-5-2019

Strategie update

Ik begon met beleggen in aandelen. Mijn eerste aankopen waren niet echt doordacht, dat geef ik eerlijk toe. Toch heb ik er geen spijt van. Ik ben vooral blij dat ik toen begonnen ben. Ook al ben ik mijzelf daarna pas gaan verdiepen. Op advies van Warren Buffet ben ik naar ETF’s gaan kijken. Dankzij de DutchFIRE reddit ben ik vervolgens bij VWRL terecht gekomen. Voorlopig zal deze ETF dan ook de toon zetten in mijn portefeuille.

Mijn voorlopige strategie.

  • Zoals hierboven al vermeld ligt de focus dus op VWRL.
  • Iedere maand 1x inleggen via degiro.
  • Minimaal €300 (Is het streven)

Met een beleggingshorizon van +30 jaar zie ik nog geen behoefte om defensiever te beleggen. Ook heb ik in de crypto markt geleerd dat ik niet onrustig word van prijsschommelingen. Waar mijn portefeuille inmiddels ruim is gehalveerd terwijl ik nog flink heb bijgekocht na de grootste piek.

Naast het aankopen van VWRL blijf ik mijn cash reserve ook nog uitbreiden.  Volgens het advies van de Nibud buffer berekenaar probeer ik ongeveer 10% per maand te sparen. Voorlopig laat ik dat nog op mijn spaarrekening staan tegen een dramatische rente. Ik heb overwogen om aan een deposito ladder te beginnen. Maar met de huidige rentestand zie ik dat niet zo erg zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *